• Stacks Image 717
  Image slide caption
 • Stacks Image 718
  Image slide caption
 • Stacks Image 719
  Image slide caption
 • Stacks Image 726
  Image slide caption
 • Stacks Image 728
  Image slide caption

Wederom werk van Sam Drukker te zien in Damwald

Met deze expositie is het inmiddels de vijfde keer dat Sam Drukker (Goes, 1959) in Damwâld bij Galerie Jan Reinder Adema zijn werk laat zien.
De Galerie is daarmee ook de enige in Friesland die werk van Sam Drukker exposeert. Ditmaal zijn er tekeningen (gewassen inkt), etsen en ingekleurde litho’s te zien. Daarnaast worden ook enkele olieverven op paneel getoond.

Stacks Image 731

Sam Drukker studeerde aan de Akademie Minerva in Groningen waar hij o.a. les kreeg van Matthijs Röling.
In zijn figuratieve werk staat de mens centraal.
Hij tekent en schildert de mens, het leven; niet verpakt , maar in zijn ware gedaante. Naast zijn werk als autonoom kunstenaar is hij docent aan de Wackers Academie in Amsterdam.

Hij heeft in vele grote steden in binnen – en buitenland geëxposeerd en had museale tentoonstellingen in o.a. het Drents Museum en het Joods Historisch Museum.

In 2011 werd Sam Drukker in Nederland uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar. Dit resulteerde in succesvolle exposities in o.a. Amsterdam en Den Haag , vele portretopdrachten en een grote overzichtstentoonstelling in Museum Flehite in Amersfoort.

Internationaal leidde dit tot een grote tentoonstelling in het Bromer Art Collection in Zwitserland, die tevens een groot aantal schilderijen van hem aanschafte. Daarnaast heeft Sam Drukker meerdere publicaties op zijn naam staan.

Stacks Image 3216

Deze bijzondere expositie is te zien in de maand juni en juli op:

vrijdag 10 - 17 - 24 - juni en 1 juli
zaterdag 11 - 18 - 25 - juni en 2 juli

Open: 13.30 – 17.00 (en op afspraak)

Stacks Image 3226